« Ryssland NF 2016

Ryssland NF 2018 »Efter envisa rykten om sent avhopp från tävlingen kom en klar dementi från ryskt håll. I sista stund kom man nämligen med besked om sitt artistval till 2017 års Eurovision. Men trots detta kommer landet inte tävla i årets Eurovision Song Contest.


Tävlingsupplägg

Under söndagskvällen den 12:e mars kom besked från rysk TV att det blir sångerskan Yuliva Samoylova som ska få tävla för Ryssland i ESC 2017. Därmed kom alla dementier om de envisa rykten som gått den senaste tiden om att Ryssland skulle göra ett sent avhopp p.g.a. konflikten med värdlandet Ukraina. Dock blev det ett sent avhopp trots allt, den 13:e april kom beskedet att landet hoppar av och detta för att den utvalda artisten (se nedan) inte fick inresetillstånd i Ukraina.

Foto hämtat från YouTube.

28-åriga sångerskan och singer-songwritern Julia Samoylova blev utvald att tävla för Rysslands ESC-i Kiev i maj. Men efter att det framkommit att hon sjungit på en konsert på den av Ryssland annekterade Krimhalvön utan tillstånd från Ukraina så fick den ukrainska säkerhetstjänsten nog och gav Julia inreseförbud i Ukraina i tre års tid.

Därefter har EBU förgäves försökt få parterna att komma överens utan att lyckas och till sist valde Ryssland att inte tävla alls.

 

Låten gjort av rysk veteran

Det tävlingsbidrag som Yulia skulle framföra hette “Flame is burning” och är skriven och komponerad av ingen mindre än Leonid Gutkin, som tidigare skrivit Rysslands ESC-bidrag 2013 och 2015. Ytterligare upphovspersoner till låten är Netta Nimrodi och Arye Burstein.


Fakta

russia_big

Internval


När?

  • * Artist: 12 mars 2017
  • * Låt: 12 mars 2017 (releasedatum)
  • * Tillbakadragning: 13 april 2017

Representant

  • Julia Samoylova (internval)
  • Flame Is Burning” (internval)Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 

ESC-Panelen