Nederländerna i Eurovision Song Contest 2017« Nederländerna NF 2016

Nederländerna NF 2018 »För femte året i rad väljer Nederländernas nationella TV-bolag AVROTROS sin artist och sitt tävlingsbidrag internt.


Tävlingsupplägg

Nederländerna hade en stor kris i ESC när semifinalsystemet infördes. För mellan åren 2005-2012 misslyckades man varje år att kvalificera sig. Men så år 2013 byttes strategi och tidigare finaler var som bortblåsta. Man satsade stort och internationellt och fick år 2014 en silvermedalj i final.

Nu efter flera år med countryinspirerande soloakter blir det en grupp som får tävla för Nederländerna. Denna gång handlar det om systertrion O’G3NE (uttalas Ogeene) som tar över stafettpinnen. De tävlade faktiskt för Nederländerna i Junior ESC 2007 med låten “Adem In, Adem Uit” som hamnade på elfte plats (av 17 tävlande). Därefter har de bland annat deltagit i The Voice Holland som de vann 2014.

AVROTROS bekräftade valet av artist (som gjorts internt) den 29 oktober 2016.

og3ne

Foto: Robin Kamphuis.

Den låt som O’G3NE tar med sig till ESC 2017 i Kiev heter “Lights And Shadows” och presenterades officiellt den 3:e mars 2017.

 


Fakta

Internval


När?

  • * Artist: 29 oktober 2016
  • * Låt: 3 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • O’G3NE (internval)
  • Lights And Shadows” (internval)


Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen