Makedonien i Eurovision Song Contest 2017«Makedonien NF 2016

Makedonien NF 2018 »Makedonien fortsätter att välja artist och bidrag internt. Och även i år skickar man en sångerska till Eurovisionen.


Tävlingsupplägg

Makedonien försökte en tredje gång att skicka Kaliopi till Eurovisionen, men denna gång tog det stopp redan i semifinalen. Därmed har det gått fem år sedan Makedonien senast var i final. Så i år hoppas man kunna vända trenden när man satsar alla interna kort på sångerskan Jana Burčeska som tidigare deltagit i makedonska Idol och som dessutom tävlat i den nationella festivalen Skopje Fest ett antal gånger.

jana_macedonia

Foto hämtat från mrt.com.mk.

 

Den låt som Jana får med sig till Kiev heter “Dance Alone”. Bakom tävlingsbidraget står medlemmarna bakom låtskrivargruppen Symphonix International: Joacim Perrson, Alex Omar, Florence A. och Bobi-Leon Milanov. Bidraget släpptes officiellt den 10:e mars.

 


Fakta

macedonia_big

Internval


När?

  • * Artist: 21 november 2016
  • * Låt: 10 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Jana Burčeska (internval)
  • Dance Alone” (internval)


Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen