Kroatien i Eurovision Song Contest 2017« Kroatien NF 2016

Kroatien NF 2018 »Kroatien har valt att stanna kvar i ESC ett år till och väljer även i år artist och bidrag internt.


Tävlingsupplägg

Länge höll det kroatiska TV-bolaget HRT tyst om hur man skulle välja artist och bidrag till ESC 2017. Tidigt ryktades det om en viss artist, men inga bekräftelser kom. Det dröjde istället till den 17:e februari innan ett slutgiltigt officiellt besked dök upp.

 

Foto: Damian Fiket 

Alla rykten som gått stämde – då det blir sångaren Jacques Houdek (bilden ovan) som blir Kroatiens representant i Kiev i maj.

35-åriga sångaren Jacques Houdek föddes i Zagreb och har hållit på med musik på ett professionellt plan sedan år 2002. Bland annat har han synts till i Kroatiens dåvarande nationella uttagning DORA vid ett antal tillfällen, men då aldrig lyckats få chansen att representera sitt hemland. Han har också suttit i juryn i Kroatiens motsvarighet till The Voice år 2015, vilket var samma år som Nina Kraljic vann (fjolårets kroatiska ESC-representant).

 

Det bidrag som Jacques Houdek får med sig till Kiev heter “My Friend” och presenterades officiellt den 2:a mars 2017.


Fakta

croatia_big

Internval


När?

  • * Artist: 17 februari 2017
  • * Låt: 2 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Jacques Houdek (internval)
  • My Friend” (internval)Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen