« Cypern NF 2016

Cypern NF 2018 »Cyperns nationella TV-bolag CyBC har valt att fortsätta med internval i ESC 2017, gällande både artist och bidrag.


Tävlingsupplägg

Efter att ha skickat rockgruppen Minus One, som i slutändan hamnade på 20:e plats i finalen 2016 återgår man nu till soloalternativet. Valet av artist blev denna gång artisten Hovig (bilden nedan), som tidigare försökt bli Cyperns ESC-representant såväl år 2010 som 2015. Men det blir alltså först nu som han har fått chansen att tävla för Cypern.

Hovig presenterades officiellt som tävlingsartist för Cypern den 21:a oktober 2016, vilket för övrigt var första land ut för säsongen 2017 att meddela artist.

 

hovig_cyprus

Foto: Harris Kyprianou/CyBC

 

Den låt som Hovig får med sig till ESC i Kiev heter “Gravity” och presenterades den 1:a mars 2017. Bakom låten står svenska legenden Thomas G:son, som därmed för andra året i rad arbetar för Cypern i Eurovisionen.

Notering: Thomas G:son har tidigare haft med 12 låtar i Eurovisionen för Cypern (1), Danmark (1), Georgien (2), Norge (1), Spanien (3) och Sverige (3), samt utöver detta en otal mängd bidrag i nationella finaler (framförallt Melodifestivalen). Han har hittills en seger i bagaget – Loreens “Euphoria”.

 


Fakta

Internval


När?

  • * Artist: 21 oktober 2016
  • * Låt: 1 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Hovig (internval)
  • Gravity” (internval)Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 

ESC-Panelen