« Australien NF 2016 Australien NF 2018 »


För tredje året i rad är Australien med och tävlar i Eurovision Song Contest. Och för tredje året i rad har TV-bolaget SBS valt artist och bidrag internt.


Tävlingsupplägg

Australien debuterade i Eurovision Song Contest år 2015 efter att ha fått tillstånd av EBU att få medverka i tävlingen en gång (var det sagt från början) i samband med tävlingens 60-årsjubileum. De behövde ej kvala till sig en finalplats, utan var direktkvalificerade. Enda kravet att landet skulle få tävla på nytt var om de hade vunnit 2015 års tävling. Men trots detta gav EBU vika för denna regel och tillät Australien att delta även år 2016, dock var man tvungna att kvala till sig en finalplats och så är fallet även i år.

Något som dock står klart är att om Australien skulle vinna, så skulle tävlingen inte arrangeras i Australien, utan då skulle tävlingen hållas i någon annan värdstad i Europa, med Australien som c/o-värd.

Valet av artist och bidrag föll på den unga X-Factor-vinnaren Isaiah Firebrace (bilden nedan)

Foto: bendigoadvertiser.com.au.

Låten han tar med sig till Kiev har titeln “Don’t Come Easy”, och är en ballad nästan uppbyggd på samma sätt som fjolårets succé. Och det är inte så konstigt, för det är nämligen samma låtskrivare som till Dami Im’s låt i ESC 2016.


Fakta

australia_big

Internval


När?

  • * Artist: 7 mars 2017
  • * Låt: 7 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Isaiah (internval)
  • Don’t Come Easy” (internval)
Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar: