Serbien i Eurovision Song Contest 2016« Serbien NF 2015

Serbien NF 2017 »Serbien var sist ut att bekräfta sitt sätt att ta ut artist och bidrag på till ESC 2016.


Tävlingsupplägg

Serbien var det land i år som höll hemligt in i det sista hur de skulle välja artist och bidrag. Först den 5:e mars bekräftade TV-bolaget RTS att man skulle skicka artisten Sanja Vučić ZAA (bilden nedan) till ESC 2016, och bekräftelsen kom efter att informationen läckt ut i media. Två dagar senare hölls en presskonferens med artisten där det bekräftades att hennes tävlingsbidrag hade titeln “Goodbye”. Låten presenterades officiellt vid en TV-sändning den 12:e mars.

Låten har text och musik av Ivana Peters.

 

zaa

Foto: RTS.


Internval


När?

  • * Artist: 5 mars 2016
  • * Låt: 12 mars 2016 (releasedatum)

Representant

  • Sanja Vučić ZAA (internval)
  • “Goodbye” (internval)


Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen