« Eurovision 2018

Eurovision 2020 »

Eurovision Song Contest 2019

Eurovision 2019

Den 64:e upplagan av musiktävlingen Eurovision Song Contest kommer att äga rum någon gång under våren eller försommaren 2019 i Israel. Detta blev klart i och med att landet tog hem segern i finalen av Eurovision 2018.

Det är inte bekräftat hur omfattande tävlingen kommer att bli denna gång, men det är högst troligt att EBU (som organiserar tävlingen med värdlandet) vill fortsätta med det semifinalsystem som använts de senaste åren. Dock självklart beroende på hur många länder som är intresserade av att delta. Den exakta deltagarlistan kommer troligen att presenteras under senhösten 2018 eller i början av vintern 2019.

EBU har ännu inte gått ut med några tävlingsdatum för 2019 års tävling. Troligen lär datumen bli bekräftade i samband med (eller i närtid av) att värdlandet presenterar vilken stad och/eller arena som man vill hålla tävlingen i.

Vi kommer att uppdatera denna sida kontinuerligt fram till 2019 års tävling är avgjord. I det inledande skedet inväntar vi besked om tävlingsdatum, stad och arena, vilka länder som vill delta och vilka uttagningsformer som är aktuella.

Notera gärna att 2019 års Eurovision Song Contest kommer att bli den sista Eurovisionen på decenniet 2010-talet. Och det blir den tredje Eurovisionen som Israel anordnar (de har dock vunnit fyra gånger nu, men de avstod att arrangera Eurovision 1980 efter att de vunnit på hemmaplan 1979).

 

Länder som (än så länge) har bekräftat deltagande

Länderna som listas nedan har enligt olika källor bekräftat sitt deltagande. Notera dock att listan endast är preliminär och kan komma att justeras till och med det datum då EBU går ut med den officiella deltagarlistan.

 

  • Israel – (enligt uppgift) HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2019
  • Norge – Melodi Grand Prix 2019
  • Sverige – Melodifestivalen 2019

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 

ESC-Panelen