antagningen

På den här sidan samlar vi länkar till 2018 års tävlingsländers egna antagningar, dvs. info om var man kan skicka in bidrag.

Viktigt att tänka på: Ditt/dina bidrag måste dels uppfylla EBU:s krav gällande bl.a. låtlängd, tidigast publiceringsdatum, artistens ålder och vissa regler kring framförandet samt regelverket som det landet du skickar bidragen till ställer.

 

Aktuella antagningar

Just nu kan du skicka in bidrag till följande länder (inom parentes anges datumet då antagningen stänger):

 

 

Aktuella antagningar

ESC-Panelen reserverar sig för eventuella förändringar i de uppgifter som anges här nedanför. Vänligen dubbelkolla uppgifter med aktuellt TV-bolag vid osäkerhet. Antagningarna presenteras i första hand enligt datumordning för sista datum att skicka in bidrag och i andra hand efter bokstavsordning.

OBS! Datumen till vänster meddelar sista dag att skicka in bidrag.

 

 • mån
  20
  Nov
  2017

  ESC-antagning

  Ungern (Antagningen stänger 20 november)

  För sjunde året i rad kommer Ungern välja artist och bidrag till Eurovision Song Contest genom den på hemmaplan populära uttagningen A Dal. Antagningen är öppen till och med måndagen den 20:e november 2017.

  Formatet på A Dal 2018 blir snarlikt som det sett ut de senaste åren. Det vill säga, från början tävlar 30 bidrag genom tre heats (uppdelade 10 per heat), där en jury och tittarna röstar vidare ett antal bidrag till två semifinaler. Från dessa program röstas på samma sätt ett antal bidrag vidare till en final där vinnaren slutligen koras.

  I programmen är det jury och tittarna som tillsammans beslutar vilka bidrag som ska kvala vidare från heaten till semifinalerna till finalen.

  PS: På grund av högt söktryck har antagningen förlängts till och med 20:e november. Ursprungligt slutdatum var 15:e november.

   

  Antagningen

  Antagningen till A Dal 2018 sker online via denna länk.

  Följ instruktionerna för att fylla i allting helt korrekt så att din/er ansökan går igenom.

  Viktigt att veta: MTVA kan behålla din ansökan upp till ett år från att du ansöker.

   

  Regelverket

  Hela regelverket finns att läsa (på engelska) här. Några saker att tänka på:

   

  - De enda som tillåts skicka in bidrag till A Dal 2018 är:

  a) artister och musikgrupper som innehar ungerskt medborgarskap eller talar ungerska.

  b) som nyligen givit ut musik och/eller framträtt i TV/radio-sammanhang.

  c) som har ett aktuellt skivkontrakt med skivbolag eller manager.

  - Dock kan personer som ej uppfyller dessa krav samarbeta med personer som uppfyller kraven ovan.

  - Ett tävlingsbidrag måste vara nyskrivna originalverk som inte publicerats offentligt före den 1:a september 2017.

  - Ett tävlingsbidrag får inte vara längre än 3 minuter.

  - Bidraget får framföras på ungerska och/eller engelska och/eller något av Ungerns minoritetsspråk.

  - Det är inte tillåtet att framföra bidrag som kan uppmana till brott eller olagligheter. Det är heller inte tillåtet med t.ex. politiska tal eller svordomar i låttexterna.

  - Tävlande artist måste vara minst 16 år gammal för att få ställa upp (detta ska vara vara fyllda senast 8/5 2018).

  - I A Dal finns inga begränsningar för hur många personer som får vara på scenen samtidigt (räknat per framträdande). Dock - om vinnarlåten har fler än 6 personer på scenen måste detta arrangeras om till tävlan i Eurovision 2018.

  - All sång måste framföras live medan musiken är förinspelad. Instrument får synas på scenen, men ska inte användas mer än i visuellt syfte.

  - För att få delta i A Dal 2018 måste man som tävlande godkänna att det kan förekomma medverkanden i program utöver A Dal. Dessa program kan pågå till och med 31:a december 2018.

  - Vinnaren av A Dal 2018 förbinder sig att tävla för Ungern i Eurovision Song Contest 2018 - förutsatt att artisten/musikgruppen inte är involverad i någon rättslig prövning. Vinnarartisten/musikgruppen kommer vara tvungna att under perioden till och med Eurovision avgörs samarbeta med TV-bolaget MTVA/Duna TV och lovar att göra sitt allra yttersta för att få till ett så bra framträdande som möjligt i Lissabon. Det är MTVA/Duna TV som sätter alla deadlines för t.ex. ombearbetning av bidrag. Vinnaren måste också skriva under att stanna i Lissabon så länge MTVA/Duna TV kräver detta. Det gäller även om artisten/gruppen ej kvalificerar sig till final. Vinnaren skriver också under att medverka i upp till fem program efter A Dal 2018.

  - Det är MTVA som sätter reglerna och har rätten att justera dessa. Artister och låtskrivare som bryter mot regelverket kan komma att diskvalificeras.

   

 • tor
  30
  Nov
  2017

  ESC-antagning

  Frankrike (Antagningen stänger 30 november)

  Till 2018 satsar Frankrike på en större uttagning under namnet Destination Eurovision. Exakt hur omfattande det blir återstår att se, men till och med den 30:e november 2017 är en antagning igång för intresserade låtskrivare och kompositörer världen över att skicka in bidrag.

  Antagningen som just nu pågår är till för att intresserade kompositörer och textförfattare världen över att skicka in bidrag till den franska uttagningen. Är du intresserad ska du kolla igenom regelverket som vi länkat till och därefter skicka in dina bidrag via denna länk.

   

  Regelverket

  Hela regelverket finns att läsa här, men några saker att tänka på:

   

  - Tävlingsbidraget måste vara ett nyskrivet originalverk som ej får ha publicerats offentligt före den 1 september 2017.

  - Tävlingsbidraget får ej heller ha använts/användas i kommersiella sammanhang eller ha publicerats/får publiceras i sociala medier.

  - Vem som helst får skicka in bidrag så länge man inte arbetar på det aktuella TV-bolaget som håller uttagningen och/eller är närstående till en sådan person.

  - Dock: Textförfattaren/na och kompositören/erna måste vara registrerade/måste registrera sig hos SACEM för att få skicka in bidrag.

  - Även: France 2 har satt en regel om max 4 personer som får ha gjort bidragets text och musik.

  - Tävlingsbidraget måste framföras till 70 procent på franska. Övriga 30 procent av bidragets text kan vara franska eller andra språk.

  - Som artist måste man vara som yngst 16 år (detta fyllda senast 1 januari 2018). Minderåriga artister måste ha tillstånd av förälder/juridisk person för att få tävla.

  - Man får inte ha varit föremål för straffrättsliga åtgärder för att få tävla för Frankrike.

  - Artist som vill tävla för Frankrike i ESC 2018 får inte ha bundit upp kontrakt med andra events eller liknande som omöjliggör deltagande i ESC 2018 i Portugal.

  - Max 6 tävlande per scenframträdande. All sång måste framföras live.

   

 • tor
  30
  Nov
  2017

  ESC-antagning

  San Marino (Antagningen stänger 30 november)

  För första gången någonsin kommer San Marino utse artist och bidrag till Eurovision Song Contest genom en nationell uttagning istället för internval. Artister och musikgrupper från hela världen är välkomna att ansöka! Antagningen är öppen till och med torsdag den 30:e november 2017.

  Det sanmarinska TV-bolaget SMRTV har gått ihop med det Londonbaserade företaget 1in360 som tar hand om San Marinos uttagning. En jury kommer att välja ut artister som kommer att tävla i olika program vintern 2018. Efter ett antal avgöranden får vi slutligen en tävlande som ska få representera San Marino i Eurovision 2018 i Lissabon. 2018 är det för övrigt 10 år sedan San Marino debuterade i Eurovisionen.

   

  Några saker att hålla koll på: Det går bra i vilken slags form man vill, t.ex. som soloartist, duo, trio, kvartett eller t.ex. musikgrupp. Viktigt är dock att alla som deltar i samma grupp är minst 16 år gamla och att ni inte är fler än 6 personer i gruppen.

   

  Antagningen: skicka in en cover och få likes

  Om du/ni vill försöka komma med San Marinos första nationella uttagning så ska du/ni gå tillväga på följande sätt:

   

  • - Spela in en valfri coverlåt* och ladda upp den i videoformat på 1in360.com.
  • - Därefter ska du/ni välja ett av följande alternativ:
   1. Antingen: Dela ditt/ert uppladdade klipp i sociala medier - får du/ni ihop minst 100 gilla/dela så garanteras du/ni att den jury som väljer ut vilka som ska tävla tar med ert framträdande i diskussionen i juryrummet. Ladda i så fall upp ditt framträdande via denna länk.
   2. Eller: Betala 4,99 euro så kommer juryn som väljer ut vilka som ska tävla ta med ert framträdande i diskussionen i juryrummet. Ladda i så fall upp ditt framträdande via denna länk.

  * Covern kan antingen vara en cover eller originallåt, men det ska INTE vara ett tilltänkt Eurovisionbidrag som ska tävla 2018!

   

   

  OBS! Deadline att ladda upp sina framträdanden på 1in360.com är satt till 30:e november.

  Från den 1:a november kommer uppladdade bidrag börja publiceras på 1in360.com.

   

  Den jury som för diskussion om de tävlande kommer efter att antagningen stängt välja ut ett just nu okänt antal tävlande som får delta i de olika programmen som sänds vintern 2018. Hur tävlingsbidrag för Eurovision 2018 väljs ut är en senare fråga.

   

 • fre
  01
  Dec
  2017

  ESC-antagning

  Litauen (Antagningen stänger 1 december)

  Litauen kommer att använda sig av uttagningen Eurovizija som uttagning till Eurovision Song Contest 2018. Fram till och med fredagen den 1:a december 2017 kan ansökningar om att delta i programmet skickas in till TV-bolaget LRT.

  Det är ännu oklart hur omfattande 2018 års uttagning blir, mer än att (enligt reglerna) kommer både tittar- och juryröstning användas i sändningsprogrammen. Vi återkommer med information om antalet tävlande med mera när vi fått tillgång till det.

   

  Antagningen

  Vill du/ni få chansen att få med bidrag till Litauens uttagning 2018? Skicka i så fall ett mejl till följande mejladress: eurovizija@lrt.lt

  I mejlet bifogar du/ni dels denna ansökningsblankett där du/ni meddelar information om dig/er och vem ni ansöker för ska få tävla på scenen. Läs igenom dokumentet innan du/ni skickar in. Det går även att skicka in en separat ansökan för artist, se detta formulär.

   

  Regelverket

  Hela regelverket finns att läsa här. Några saker att tänka på:

   

  - Vem som helst i världen har rätt att skicka in bidrag till Litauens Eurovizija.

  - Tävlingsbidrag måste vara nyskrivna originalverk som aldrig tidigare har publicerats offentligt.

  - Ett tävlingsbidrag får inte vara längre än 3 minuter.

  - Den artist som sjunger på bidragets demo kan komma att bli artist som framträder live om bidraget väljs ut till tävlan. Dock äger TV-bolaget LRT rätten att själva bestämma artist till respektive tävlingsbidrag. Därför måste du/ni som låtskrivare till bidraget/n frånskriva er rätten att själva välja artist.

  - För att få tävla som artist krävs litauiskt medborgarskap eller att man är permanent bosatt i Litauen. Dessutom måste artisten vara minst 16 år gammal.

  - Upp till 6 personer tillåts tävla per framträdande.

  - Alla sånginsatser ska göras live, däremot ligger musiken som förinspelad (dvs. ingen orkester kommer användas).

  - Artister som väljs ut till tävlan kommer behöva vara närvarande hos LRT för repetitioner och framträdanden. Vid frånvaro kan LRT diskvalificera artist och ge böter på upp till 2000 euro.

  - Vinnaren i den litauiska finalen kommer bli artisten som tävlar för Litauen i Eurovision Song Contest 2018. Om denne vägrar ställa upp kan LRT bötfälla artisten/gruppen på upp till 5000 euro samt utöver det kostnader som LRT har att bekosta Eurovisonresan och allt vad som innebär på plats i Lissabon.

  - Om vinnaren vägrar åka och tävla i ESC 2018 i Lissabon kommer en jury utse en ny representant bland de artister som tävlat i finalen.

  - LRT äger rätten till regelverket och rätten att diskvalificera tävlande med flera som bryter mot reglerna.

   

 

ESC-Panelen reserverar sig för eventuella förändringar i de uppgifter som anges för samtliga antagningar som nämns ovan. Vänligen dubbelkolla alltid uppgifter med aktuellt TV-bolag vid osäkerhet!

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar: