Inför Eurovision 2018: Resultat av våra betyg


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2018. Inför årets tävling har vi skribenter i panelen betygsatt alla låtar från poäng noll till fem. Ni som följt med guiden vet nog redan vid det här laget hur vi tycker inför tävlingen, men här kommer en sammanställning av vad vi tyckt totalt sett.

De poäng som varje skribent delat ut till alla låtar bygger enbart på tycke och smak, ej på hur vi sedan tror att det kommer att gå i tävlingen. Poängen har gått på en skala från noll (lägst) till fem (högst). Däremellan har man kunnat ge poäng 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4 och 4.5.

 

Lite fakta om hur det gick i år

– Maxpoäng ett bidrag har kunnat fått är 30 poäng (5 poäng från alla). Inget land uppnådde dock detta, utan den högsta summan stannade på 24,5 poäng.

– Det land som fick lägst av oss uppnådde endast 4 poäng. Däremellan har vi fått samman nästan alla totalsummor som finns.

– Panelens medelbetyg för alla årets bidrag är betyget 2,5 och den genomsnittliga totalsumman är 15 poäng.

 

Så här blev panelens gemensamma toppbidrag* (från Inför-betygen – ej topplistorna):

 1. Ungern – 24,5p
 2. Bulgarien – 24p
 3. Danmark – 23p
 4. Grekland – 23p
 5. Montenegro – 22,5p
 6. Österrike – 21,5p
 7. Tyskland – 21p
 8. Albanien – 21p
 9. Frankrike – 20p
 10. Estland – 19p*
 11. Schweiz – 19p*

 

* Både Estland och Schweiz uppnådde samma totalpoäng och fick exakt samma utdelade betyg. Det är anledningen att de delar på tiondeplatsen och att vi därför redovisar elva bidrag på denna gemensamma topp 10.

 

PS: Vi kommer inom kort att redovisa hur vi röstat i det andra projektet – Panelens topplista, där vi också gett poäng till bidragen men med en annan poängskala.

 

Exakta resultat program för program

Om du vill se det exakta totalresultatet för årets omgång så har vi lagt upp det program för program via länkarna här nedan:

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 

Vad tycker du om årets låtar? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen

ESC-Panelen