Dags för Barbara Dex Awards 2018

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

Slavko Kalezić (från Montenegro) vann fjolårets Barbara Dex Awards. Foto: EBU

PANELEN TIPSAR. Just nu pågår omröstningen i Barbara Dex Awards, där fansen får rösta fram den artist i årets Eurovisionstartfält som hade fulast scenklädsel. Omröstningen hålls av hemsidan Songfestival.be och är öppen till och med denna söndag (20:e maj).

För att rösta måste du först logga in på Songfestival.be med något av dina sociala medier-konton (Facebook, Twitter eller Google+).

Till omröstningen (extern länk) »

 

Vad är Barbara Dex Awards?

Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij. I det årets final kom Barbara Dex på 25:e och sista plats. Det som hon dock uppmärksammades mest för var den klänning hon hade på sig som kom att rankas som inte den bästa i den finalen. År 1997 drog en fansomröstning igång som uppkallades efter Barbara Dex där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande.

Fansomröstningen har hållits varje år sedan år 1997 och korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010), Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014) och ifjol blev det Montenegros Slavko Kalezić (med låten Space) som fansen korade som segrare (eller hur man nu ska se det). Inför årets omröstning har Slavko lämnat en hälsning till alla fans.

 

Vilken kandidat vill du se som vinnare av Barbara Dex Awards 2018? Kommentera gärna här nedanför!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen