Inför Melodifestivalen 2018: Vi presenterar Kikki Danielsson & Sigrid Bernson

Av ESC-Panelen | Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018. Inför Melodifestivalen 2018 presenterar vi de tävlande artisterna så att ni läsare får lära känna dem lite bättre inför sändningarna. Denna gång tänkte vi presentera Kikki Danielsson & Sigrid Bernson, som kommer att tävla i den första deltävlingen i Karlstad den 3:e februari.

Vänligen notera att ordningen av artistpresentationerna inte följer startordning utan följer deltävling för deltävling i bokstavsordning efter låttitel.

 


 

Schlagerveteranen Kikki Danielsson är med och tävlar i Melodifestivalen för 10:e gången! Senaste gången var år 2006 då hon tävlade med ”Idag och imorgon” som slutade sist i finalen. Hon har dock vunnit tävlingen två gånger. Första gången tillsammans med gruppen Chips som slutade på åttonde plats i Eurovision. Och år 1985 vann hon ensam med låten ”Bra vibrationer” som kom på en hedersam tredje plats i Eurovision.

I en intervju med expressen berättar Kikki att hennes bidrag är hennes egna biografi framförd på tre miuter. Hon beskriver sitt bidrag som en countrylåt med svensk text och konstaterar även att det känns ovant att berätta så pass mycket om sina egna livserfarenheter i en låt.


 

29-åriga Sigrid Bernson gör sin debut i tävlingen med låten ”Patrick Swayze”. Sigrid har tidigare medverkat i TV4’s Let’s Dnace flera gånger, år 2012 vann hon tillsammans med fotbollsspelaren Anton Hysén.

Bidraget är inte helt oväntat en hyllning till Patrick Swayze. Låten lever sitt egna liv och var egentligen inte ens tänkt att tävla i Melodifestivalen först. Den beskrivs ha Icona pop-referenser och är trallvänlig, en låt som sätter sig helt enkelt. Sigrid säger själv att det är kul att få göra en så pass energisk låt samtidigt som hon är orolig för att eventuellt möta pojkvännen Samir och hans kompanjon Viktor i andra chansen. Hon intygar dock att hon tycker det var schysst av SVT att inte sätta dem i samma deltävling.

 


 

Fler presentationer i serien:

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar:

 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen