Tävlingsbidragen till Eesti Laul 2018 är nu officiellt släppta i studioversioner


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

 

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det estniska TV-bolaget ERR har nu släppt de 20 tävlingsbidragen i deras uttagning Eesti Laul 2018 för lyssning.

Lyssna på de tävlande bidragen nedan.

 

Semifinal 1 – 10:e februari

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till bidragens studioversioner.

 

 1. Aden Ray –Everybody’s dressed
 2. Desiree – On my mind
 3. Elina Netšajeva –La forza
 4. Etnopatsy – Külm
 5. Iiris & Agoh – Drop that boogie
 6. Miljardid – Pseudoprobleem
 7. Sibyl Vane –Thousand words
 8. Stig Rästa – Home
 9. Tiiu x Okym x Semy – Näita oma energiat
 10. Vajé – Laura (Walk with me)

 

Semifinal 2 – 17:e februari

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter artistnamn. Länkarna går till bidragens studioversioner.

 

 1. Eliis Pärna & Gerli Padar – Sky
 2. Evestus – Welcome to my world
 3. Frankie Animal –(Can’t keep calling) Misty
 4. Girls In Pearls – Spellbound
 5. Indrek Ventmann – Tempel
 6. Karl Kristjan & Karl Killing (feat. Wateva) – Young
 7. Marju Lanik –Täna otsuseid ei tee
 8. Metsakutsu – Koplifornia
 9. Nika –Knock knock
 10. Rolf Roosalu –Show a little love

 

Vad tycker du om de tävlande bidragen för 2018 års Eesti Laul? Kommentera gärna vad du tycker.

 

 

Fakta: Eesti Laul 2018

Likt 2017 års Eesti Laul kommer även 2018 års upplaga att innehålla två semifinaler (som sänds den 10:e & 17:e februari) och en final (som sänds den 3:e mars). De 20 tävlande har delats upp i två lika delar; 10 per semifinal. Från varje semifinal kommer sedan fem bidrag att röstas vidare till finalen, vilket gör att totalt tio bidrag gör upp om segern. Även 2018 års Eesti Lauls final avgörs i Saku Suurhall i Tallinn. Biljettförsäljningen har för övrigt varit igång ända sedan i maj, och är du intresserad av att se någon av sändningarna på plats, kan du köpa biljetter genom följande länk här.

Bidragen som ska tävla har valts ut av en kombination mellan estniska och utländska jurymedlemmar samt av tv-bolaget ERR själva efter en nationell antagning.

Totalt inkom 258 bidrag, vilket är en ökning med 16 bidrag och dessutom nytt rekord för Eesti Laul. I början av november i år släpptes namnen på vilka artister som ska tävla i Eesti Laul 2018, och för några veckor sedan kom också besked om vilka av dessa artister som tävlar i respektive semifinal (den 10:e och 17:e februari). Nu har också låtarna släppts i officiella studioversioner. Detta skedde i dagarna två, tisdagen den 19:e december släpptes först den första semifinalens tio bidrag och under onsdagen den 20:e december släpptes den andra semifinalens tio bidrag.

 

Vi noterar ett flertal intressanta namn i startfältet ovan

Stig Rästa som kom sjua i Eurovision-finalen i Wien med balladen Goodbye to Yesterday som han framförde ihop med Elina Born. I år tävlade duon på nytt fast Elina på sång och Stig som låtskrivare. Tävlingsbidraget In or out var en av förhandsfavoriterna till segern, men kom på sista plats i den nationella finalen år 2017.

Ytterligare två forna estniska Eurovision-representanter finns med årets startfält: Gerli Padar (Eurovision 2007) och Semy (Eurovision 2001). Den sistnämnde var en av bakgrundssångarna till duon 2XL som vann Eurovision 2001 tillsammans med frontsångarna Tanel Padar & Dave Benton.

Andra artister som återvänder till Eesti Laul är Iiris (2008 & 2010), Rolf Roosalu (2013), Indrek Ventmann (2016) och Karl-Kristjan (2017).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen

ESC-Panelen