ESC-Panelen minns tillbaka på säsong 2017 (del 2)

Av Lukas | Publicerad

PANELEN TYCKER TILL. Vi har nått slutet av år 2017 och under de dagar som återstår kommer vi i några delar minnas tillbaka på hur säsongen som gått har varit. Denna gång är det vår skribent Lukas som minns tillbaka på en särskild händelse från Melodifestivalen 2o17.

 

Lukas minne – Nanos finalplats

Inför Melodifestivalen 2017:s start hade mitt intresse för vår nationella uttagning dalat en hel del genom åren, dels genom bra låtar som föll ut och/eller startfält som inte levererat. 2014 hittade jag flera mycket bra bidrag. Ingen nådde finalen. 2015 var det ingen låt som levererade. 2016 hittade jag tre favoriter, men ingen nådde ens andra chansen. Så utsikten såg knappast lovande ut.

Vidare till 2017. Första deltävlingen bestod av ett antal artister som jag känt igen sen tidigare som jag inte gav så mycket för baserat på deras tidigare verk. Det hade kommit till den punkten att jag valde att förhandslyssna på låtarna för att avgöra om det ens var värt att titta på deltävlingen i fråga. Men nog skulle jag överraskas. Bara sex låtar hade gått och då hade jag redan delat ut alla betyg i den 0-5-skala jag alltid arbetat med. Så kom jag till slut till låt nr 7, ”Hold On” av Nano. Och redan där, efter att ha hört första minuten föll jag totalt för låten. Så det var uppenbart att den här deltävlingen får jag inte missa.

Sagt och gjort bänkade jag mig ner framför tv:n. Låt efter låt, mellansnack efter mellansnack passerade mig ganska så obemärkt förbi som det kan bli. Men när väl det var dags för Nano satt jag helt still för att lyssna, och jag tror att det måste ha varit första gången sen jag sett på Melodifestivalen (alltså från 2005 och framåt) som jag helt spontant applåderade efter ett framträdande. Solklaraste femman. Och inte nog med det, min mor som också följer programmet men som vanligen inte delar samma smak som jag skickade sms och sa ”Wow, så bra det här är!”

Men som sig bör var jag självklart nervös, speciellt med tanke på hur illa det gått för mina favoriter på så många år. Så det blev så klart nervöst redan i första röstningsomgången, men Nano gick ju vidare som fjärde namn uppropad. Ett hopp till andra röstningsomgången och så var det dags. Första finalplatsen ropades upp… ”Melodi nr 7, Hold On med Nano!”

Och där, där minns jag hur jag reste mig ur stolen och bara ropade ”Åååååh men det är ju så härligt! Som en smekning för mellosjälen!… Men vad det är trevligt att Melodifestivalen är igång igen, och vi har ju kvalitet! Hela Europa kommer vilja ha det här!”. Allt det där i total extas av att äntligen se resultatet gå min väg. Tyvärr tog det som bekant stopp i finalen…

 

Så här såg Nanos framträdande ut:

 

Kommentera gärna vad du själv tycker om låten.

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar:

 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen