ESC-Panelen minns tillbaka på säsong 2017 (del 1)


Publicerad:


Skribent:

Markus


Publicerad

PANELEN TYCKER TILL. Vi har nått slutet av år 2017 och under de dagar som återstår kommer vi i några delar minnas tillbaka på hur säsongen som gått har varit. Denna gång är det vår skribent Markus som minns tillbaka på en särskild händelse från Melodifestivalen 2017.

 

Markus minne – Owe Thörnqvists finalplats

Rent produktionsmässigt så har inte 2017 års säsong varit den bästa, långt ifrån. Vare sig i Melodifestivalen där manuset i min mening kunde ha utvecklats mera. Eller i Eurovision där ukrainarna fick ta in en grupp med svenskar för att överhuvudtaget på någon som helst ordning på tävlingen.

Men det har också funnits många ljusglimtar. Flera bra mellanakter som t.ex. Davids mellokavalkad i Deltävling 2. Och också många fantastiska bidrag som exempelvis mina personliga favoriter från Melodifestivalen och ESC, dvs Jon-Henrik Fjällgrens ”En värld full av strider” och Vitrysslands bidrag ”Historyja majho žyccia”.

Men om jag nu måste välja ett ögonblick från säsongen, vilket är det bästa? Det måste ändå vara när Owe Thörnqvist tog sig till final i Melodifestivalen. Innan tredje deltävlingen hade jag Owe med ”Boogieman Blues” som klar favorit. Låten var dock uträknad av både kritiker och spelbolag och det bästa som jag kunde hoppas på var eventuellt en femte plats i deltävlingen.

Så kom stunden då det bara var två bidrag kvar ”Boogieman Blues” samt Bella & Filippas bidrag ”Crucfied”, när Owe Thörnqvist till slut ropades upp som finalist så jublade jag högre än när Måns Zelmerlöw vann Eurovision år 2015.

Stunden när Owe Thörnqvist tog sig till final är alltså mitt bästa minne ifrån 2017. Att en äldre man med en grym låt på svenska krossar är allt motstånd(åtminstone i deltävlingen…) är det bästa som kunde hända Melodifestivalen!

 

Och här nedan kan ni se Owe Thörnqvists framträdande i Melodifestivalen:

 

Kommentera gärna vad du tycker om låten.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen

ESC-Panelen