Första omgång biljetter till Eurovision 2018 börjar säljas 30 november 2017


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Lissabon i kvällsljus. Foto: Carlos Paes/Pixabay.com

EUROVISION 2018. EBU har meddelat att en första omgång biljetter till Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon kommer att gå till försäljning med start kl. 11:00 CET den 30:e november 2017. I första skedet handlar det enbart om finalbiljetter som säljs.

 

Var kan man köpa biljetter?

Biljettförsäljningen sker via den officiella biljettförsäljaren BlueTicket.pt*, och som vanligt kommer priserna att variera. I fallet med finalbiljetterna beräknas priset ligga mellan 35 och 299 euro, vilket motsvarar ca 370 till 3 200 svenska kronor.

För dig som är sugen på att vara på plats i Lissabon så är det alltså den 30:e november kl. 11:00 CET som gäller för det första biljettillfället. Men, får du inte tag på någon biljett då så kommer det komma fler tillfällen i vinter och vår.

EBU har även denna gång samarbete med OGAE-klubbarna som kom kommer få ca 1 700 biljetter i paketform för eventkvällarna. Dessa paket kommer att fördelas ut, men ännu är inte alla detaljer kring dessa presenterade.

Eurovision Song Contest 2018 avgörs den 8:e, 10:e och 12:e maj 2018 i Altice Arena i Lissabon, Portugal.

 

* Det är rekommenderat att enbart köpa biljetter till tävlingen via den officiella biljettpartnern. Annars finns risk för ockerpriser och/eller falska biljetter.

 

Datum och tider

Så här ser programschemat ut för Eurovision 2018:

 

– 07 maj: SEMI 1 – jurygenrep (kl. 21:00 CET)

– 08 maj: SEMI 1 – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 08 maj: SEMI 1 – direktsändning! (kl. 21:00 CET)

 

– 09 maj: SEMI 2 – jurygenrep (kl. 21:00 CET)

– 10 maj: SEMI 2 – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 10 maj: SEMI 2 – direktsändning! (kl. 21:00 CET)

 

– 11 maj: FINAL – jurygenrep (kl. 21:00 CET)

– 12 maj: FINAL – matinégenrep (genomförs timmarna innan direktsändningen)

– 12 maj: FINAL – direktsändning! (kl. 21:00 CET)

 

 

Förklaringar

Jurygenrep

Är som en vanlig sändning dock utan att den sänds på TV. De tävlande artisterna genrepar, men det gäller att leverera live eftersom att det är då som jurygrupper (de som får rösta) avlägger sina poäng i hemlighet. Eftersom att det är ett genrep så är alla resultat som presenteras under repetitionen fejkade.

 

Matinégenrep

Är som jurygenrepet, dvs. ett vanligt genrep med fejkresultat, med enda skillnaden att jurygrupperna redan har röstat. Artisterna som genrepar kan därför köra showen på lägre växel för att spara sig till direktsändning.

 

Direktsändning

Den riktiga sändningen då tittarrösterna adderas samman med juryrösterna och det blir ett riktigt resultat. De som går vidare från semifinalerna gör det på riktigt respektive den som ropas upp som vinnare i finalen koras som riktig vinnare.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen

ESC-Panelen