David Lindgren blir programledare för Melodifestivalen 2018

Av ESC-Panelen | Publicerad

Foto: Ulrika Malm/SVT.

MELODIFESTIVALEN 2018. Då var det officiellt att det blir David Lindgren som blir programledare för Melodifestivalen 2018. Han blir programledare för den 58:e Melodifestivalen i ordningen och kommer att guida oss kring bidrag och mellanakter under februari och mars.

I år har det spekulerats ovanligt lite kring valet av programledare, även om några rykten har gått. Men nu är det officiellt att det blir David Lindgren som blir programledare för nästa års tävling. Han kommer att leda oss tittare genom sex stycken fantastiska shower i februari och mars 2018 på en turné runt om Sverige; den 17:e Melodifestivalen i ordningen som är ute på turné ska tilläggas.

David Lindgren var tidigare programledare för Melodifestivalen 2017 med Clara Henry och  Hasse Andersson. Nu återkommer David således som programledare, men gör denna gång jobbet själv. Tidigare har David Lindgren också ställt upp som artist vid tre tillfällen i Melodifestivalen: 2012 med “Shout It Out“, 2013 med “Skyline” och 2016 med “We Are Your Tomorrow“. Konsekvent varje gång tog han sig till final där han hamnade på fjärde plats (2012), åttonde plats (2013) och elfte plats (2016).

Vi ska tillägga att det är första gången sedan Melodifestivalen 2009 som det är en soloprogramledare för tävlingen.

 

Kommentera gärna vad du tycker om programledarvalet!

 

Avslutningsvis lite historik kring de fem senaste årens programledare

2017: Clara Henry, David Lindgren och Hasse “Kvinnaböske” Andersson.

2016: Gina Dirawi med Petra Mede (DF1), Henrik Schyffert (DF3), Sarah Dawn Finer (DF4), Peter Jöback & Ola Salo (AC) och William Spetz (final).

2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen.

2014: Nour El Refai och Anders Jansson.

2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo.

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar:

 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen