Eurovision in Concert (EiC) firar tioårsjubileum med XL-konsert

Av ESC-Panelen | Publicerad

Bild från AFAS LIVE som EiC 2018 kommer att ta plats i. Foto: Janericloebe/Wikimedia commons.

PANELEN TIPSAR. I vanliga fall brukar information om de så kallade Eurovision Pre Partys komma under den pågående nationella uttagningssäsongen. Men denna gång gör staben bakom Amsterdam-eventet Eurovision in Concert (EiC) ett undantag från den regeln, eftersom man nu meddelar att man förbereder för sitt tioårsjubileum – med att anordna en storslagen konsert i april 2018.

2018 års upplaga av EiC kommer att äga rum den 14:e april 2018 i AFAS LIVE (bilden ovan). Värdar för kvällen blir Edsilia Rombley & Cornald Maas, som bägge även var värdar tillsammans för EiC 2015.

Eurovision in Concert (EiC) är ett mycket populärt Pre party där en majoritet av det aktuella ESC-årets tävlingsartister samt en rad inbjudna gästartister brukar delta. I år (2017) hade man rekord då 34 av 42 tävlande deltog. Tidigare år har Eurovision in Concert ägt rum i arenan Melkweg, men denna gång blir det alltså ett arenabyte när arrangörerna slår på stort inför jubileet. Den nya arenan, som tidigare hette Heineken Music Hall, har använts till ESC-tävling förut: 2012 när Nederländerna stod värd för Junior Eurovision Song Contest.

 

Biljettsläpp redan nu

Trots att det alltså är lite mindre än 200 dagar kvar till själva festkvällen äger rum så har arrangörerna beslutat att göra ett tidigt biljettsläpp. Biljetterna till showen släpps nämligen redan denna fredag (28:e september) och går att få tag på via Ticketmaster. Vårt tips är att om du vill få en biljett så var ute i god tid – för det brukar så gott som varje år bli utsålt ganska snabbt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen