Allt du behövde veta inför finalen av P4 Nästa 2017

Av ESC-Panelen | Publicerad

Finalisterna i P4 Nästa 2017. Foto hämtat från Sveriges Radio.

P4 NÄSTA 2017. Under lördagskvällen den 26:e augusti avgjordes finalen av P4 Nästa 2017. Av åtta tävlande blev en av dessa erbjuden en plats i Melodifestivalen 2018.

Jury och tittare avgjorde dock vem som slutligen skulle ta hem segern och som därmed får en möjlighet att få sin låt spelad i P4 och testad i Svensktoppen under hösten.

 

Finalen hölls i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Det var för övrigt första gången som finalen hölls inomhus, dock andra gången den hölls i Linköping (alla tidigare år har det varit på nöjesfältet Liseberg i Göteborg). Det var varje enskilt P4-distrikt som först hade egna uttagningar, därefter valde en SR-jury ut 8 av dessa vinnare som fick göra upp om segern. Vinnaren får sin låt spelad  P4 under hösten och blir dessutom testad på Svensktoppen. Men, för en av de 8 artisterna kom också ett erbjudande komma från SVT – nämligen om en jokerplats i Melodifestivalen 2018.

Programledare för sändningen var Linda Sundblad och Annika Jankell, och utöver de tävlande fanns också Darin, Pernilla Andersson och fjolårets P4 Nästa-vinnare Noomi med, men de tre sistnämnda uppträdde enbart som gästartister.

 

Startfältet

  1. P4 Dalarna: Stiko Per Larsson – “Kumpaner”
  2. P4 Jönköping: Miah – “That’s When We All Come Falling Down”
  3. P4 Kristianstad: Chris L Svensson – “Drive”
  4. P4 Jämtland: Sisanda – “If this is love”
  5. P4 Kronoberg: Frontback – “On and on”
  6. P4 Stockholm: Maija HomHom – “Skyskrapor”
  7. P4 Malmöhus: Michi – “Friday Night Club Escape”
  8. P4 Uppland: Jo’ & Eliah – “Since”

 

Så går finalen till

Röstningen avgjordes genom två omgångar: först avgjorde en jury och lyssnarna gemensamt två bidrag som de tyckt bäst om. Därefter inleddes en duell mellan dessa två bidrag där lyssnarna ensamt avgjorde vem som vinner. Inför duellen kom rösterna att nollställas för bägge bidragen.

 

Vem har du som favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar:

 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen