Blanche representerar Belgien i ESC 2017

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

blanche

Foto: Simon Vanrie.

Till ESC 2017 har även Belgien valt att välja artist och bidrag internt. Denna gång blir det artisten Blanche (bilden ovan) som får tävla för Belgiens räkning.

Belgien har två nationella TV-bolag – VRT och RTBF – som vartannat år får uppgiften att ta fram artist och bidrag till Eurovision Song Contest. Denna gång är det RTBF som väljer och de har valt internt, precis som de gjorde till ESC 2015 i Wien.

 

Deltog i The Voice

Artisten som ska tävla för Belgien heter Ellie Delvaux, är 16 år gammal och som numer är mer känd under sitt artistnamn Blanche. Hon tävlade den femte säsongen av belgiska The Voice som sändes våren 2016, där hon nästan tog sig ända fram till finalprogrammet.

Sedan dess har hon arbetat med sångaren i bandet Roscoe, Pierre Dumoulin, för sitt kommande album som släpps i vår. De två kommer tillsammans att göra den låt som Blanche ska tävla med i Eurovisionen i Kiev nästa år. Dock är det ännu inte officiellt vilket bidrag som Blanche får med sig, utan det meddelas vid ett senare tillfälle. Tills dess får ni hålla till godo med tidigare framträdanden, som t.ex. detta klipp.

 

Belgien går bra nu

De två senaste åren har Belgien haft stor framgång i ESC med en fjärdeplats i Wien 2015 och en tiondeplats nu i Stockholm i våras. Om det blir fortsatt succé för Belgien även nästa år återstår att se.

 

Kommentera gärna Belgiens val av artist.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen