Blanche representerar Belgien i Eurovision 2017


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

blanche

Foto: Simon Vanrie.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgien är fjärde landet som bekräftar internval till Eurovision 2017. Nästa år blir det 16-åriga sångerskan Blanche, eller Ellie Delvaux som hon egentligen heter, som ska försvara den belgiska flaggan i Kiev.

Belgien har två nationella TV-bolag – VRT och RTBF – som vartannat år får uppgiften att ta fram artist och bidrag till Eurovision Song Contest. Denna gång är det RTBF som väljer och de har valt internt, precis som de gjorde till ESC 2015 i Wien.

 

Deltog i The Voice

Artisten som ska tävla för Belgien heter Ellie Delvaux, är 16 år gammal och som numer är mer känd under sitt artistnamn Blanche. Hon tävlade den femte säsongen av belgiska The Voice som sändes våren 2016, där hon nästan tog sig ända fram till finalprogrammet.

Sedan dess har hon arbetat med sångaren i bandet Roscoe, Pierre Dumoulin, för sitt kommande album som släpps i vår. De två kommer tillsammans att göra den låt som Blanche ska tävla med i Eurovisionen i Kiev nästa år. Dock är det ännu inte officiellt vilket bidrag som Blanche får med sig, utan det meddelas vid ett senare tillfälle. Tills dess får ni hålla till godo med tidigare framträdanden, som t.ex. detta klipp.

 

Belgien går bra nu

De två senaste åren har Belgien haft stor framgång i Eurovisionen med en fjärdeplats i Wien 2015 och en tiondeplats nu i Stockholm i våras. Om det blir fortsatt succé för Belgien även nästa år återstår att se.

 

Kommentera gärna Belgiens val av artist.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen