Iveta Mukuchyan representerar Armenien i ESC 2016


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

iveta_armenia16

Foto: Anelia Janeva/ARMTV

EUROVISION 2016. Så har vi nu klart med den tredje artisten till Eurovision Song Contest 2016, då Armenien valt ut sångerskan Iveta Mukuchyan. Låten kommer att väljas ut genom en nationell antagning, men slutvalet sker också internt.

Avslöjandet om vilken artist som dolt sig i den trailer som det armeniska nationella TV-bolaget ARMTV släppte i slutet av september fick idag tisdag 13 oktober sin upplösning. I ett kort framträdande i slutet av en TV-sändning meddelades internvalet som alltså blev 29-åriga Iveta Mukuchyan.

 

Om artisten

Iveta Mukuchyan föddes i Armenien den 14 oktober 1986. Ivetas familj flyttade dock till Hamburg i Tyskland, där hon växte upp. I vuxen ålder valde Iveta dock att flytta tillbaka till Armenien även om hon har pendlat mellan bägge länderna. I Armenien studerade hon vid Komitaskonservatoriet i Jerevan, där hon hittade sin egen musikerstil.

Hon gjorde sig känd för den armeniska TV-publiken år 2010 genom sitt deltagande i “Hay Superstar” (en motsvarighet till Idol) och 2012 deltog hon i tyska TV-programmet The Voice där hon bl.a. framträdde med Loreens “Euphoria”. Nu fokuserar hon på att leva som en singer-songwriter, även om hon också arbetar som skådespelare. Hon har också synts på en hel del omslag till tidningsmagasin.

 

Dagens artistavslöjande skedde som tidigare skrivet i en TV-sändning på nationella TV-bolaget i Armenien. Det kan noteras att inför dagens avslöjande fanns Iveta med på några spekulationslistor, bland annat denna på Wiwibloggs.com.

 

Låten då?

I samband med dagens presentation meddelades det att en öppen antagning kommer att avgöra vilken låt som Iveta tar med sig till Eurovision. Vilket bidrag som slutligen hon får med sig presenteras vid ett senare tillfälle.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Armeniens val av artist.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen